Uw IT-Partner voor het onderwijs

Als IT-partner voor het onderwijs heeft Vitasys ruime ervaring en behoren we niet voor niets tot de top in Nederland. Door onze contacten weten we dat er méér nodig is dan alleen het leveren van de juiste hard- en software, want dit zijn slechts de randvoorwaarden voor een goed werkende IT-omgeving.

Succesvol digitaal leren, lesgeven en samenwerken zal pas slagen als iedereen binnen uw onderwijsinstelling optimaal met de digitale middelen en platforms omgaat.

Uw IT-balie voor het onderwijs

It voor Onderwijs

Binnen het onderwijs houdt automatisering niet op bij een standaard IT-omgeving. U heeft te maken met vele factoren die impact hebben op uw behoefte aan IT.

Hoeveel leerlingen heb ik volgend jaar? En is mijn Wifi netwerk hier op berekend? Met welk digitaal schoolbord kunnen mijn docenten het beste en toekomstbestendig lesgeven? En met welke producten kan mijn school of organisatie de komende vijf tot zeven jaar verder?

Uw IT-Partner voor het onderwijs

Binnen het onderwijs houdt automatisering niet op bij een standaard IT-omgeving. U heeft te maken met vele factoren die impact hebben op uw behoefte aan IT.

Hoeveel leerlingen heb ik volgend jaar? En is mijn Wifi netwerk hier op berekend? Met welk digitaal schoolbord kunnen mijn docenten het beste en toekomstbestendig lesgeven? En met welke producten kan mijn school of organisatie de komende vijf tot zeven jaar verder?

Vitasys brengt rust

Als IT-partner voor het onderwijs zijn we ons bewust van de ontwikkelingen op het gebied van educatie; denk aan formatief evalueren, het digitaal portfolio en het leerdoelgericht werken.

Doordat wij deze kennis in huis hebben, zijn wij niet alleen een allround sparringpartner voor IT-coördinatoren en directieleden van scholen. Wij begrijpen ook de uitdagingen waarvoor docenten, leerkrachten en IB’ers staan als het gaat om digitaal leren en werken. Samen met jou bouwen we aan een digitaal fundament dat past bij het beleidsplan en de onderwijskundige visie van uw school. Wij zijn pas tevreden als wij uw organisatie goed hebben geholpen met een passende IT-omgeving en ervoor gezorgd hebben dat iedereen er vaardig mee om kan gaan!

Niet voor niets luidt onze belofte:Samen komen we tot een toekomstbestendige oplossing waarmee we optimaal rendement halen uit uw IT-omgeving.’

Een eigen digitaal portfolio. 

 • Één platform voor PO, S(B)O en VO!

 • Één individueel leerplan voor leerling, leerkracht en ouders.

 • Één digitaal verslag voor ontwikkeling, vorderingen en talenten

BYOD

Bring your own device

 • Voor de school: BYOD inkopen via Vitasys betekent complete ontzorging van uw IT en administratie afdeling

 • BYOD is voor elke leerling toegankelijk . Leerlingen hebben met BYOD een laptop die ze ook thuis kunnengebruiken voor huiswerkopdrachten.

 • Als HP Certified Service Center neemt
  Vitasys bij een defect of schade aan
  HP systemen de RMA afhandeling van

Met onze diensten en ervaring in het onderwijs kunnen wij uw IT-beheer en omgeving volledig ontzorgen en optimaliseren. Meer weten over IT-beheer?
 • Werkplek Beheer: Of u nu vanaf school of huis werkt, wij houden uw werkplekken veilig en up-to date.

 • Server Beheer: Uw server op locatie of in de Cloud? Wij adviseren en onderhouden de voor u optimale oplossing.

 • Netwerk Beheer: Voor een stabiel en veilig netwerk, welke 24/7 wordt gemonitord.

 • Werk Omgeving: Microsoft Office 365 of Google Workspace, wij laten u en de leerlingen veilig en onbezorgt werken.

Wij zorgen voor het minimaliseren van risico’s en het beveiligen van uw IT-omgeving. Wij hebben hiervoor een aanpak ontwikkeld die naar alle aspecten van IT-security.
 • Firewall: Uw beveiliging altijd up-to-date en 24/7 beheerd.

 • Anti-Virus: Optimale beveiliging van uw werkplek en inbox.

 • Back-up: Voorkom verlies van uw data.

 • Security Awareness: Verhoog de beveiligingsbewustzijn binnen uw organisatie.

Uw wensen stemmen we af op uw situatie voor werkplekken en hardware. Wij, als IT-specialist in hardware leveren, installeren én onderhouden.
 • Werkplek hardware: Desktop, Notebook of Chromebook? Vitasys helpt u met de keuze en levert alle A-merken.

 • IT-Infrastructuur: Onze specialisten adviseren u om alle componenten van uw netwerk perfect op elkaar af te stemmen.

 • Digitale Schoolborden: Digitale content wordt steeds belangrijker tijdens het lesgeven. Met Vitasys haalt u het optimale functionaliteit uit uw Touchscherm

 • Wifi: Wifi wordt steeds belangrijker binnen uw organisatie, wij zorgen voor optimale beschikbaarheid en veiligheid.

Service bieden we op meerdere niveaus. Ons team biedt service van installatie tot helpdesk. We staan klaar voor alle IT uw vragen en oplossingen.
 • Migratie: Nieuwe server of data verhuizen naar de Cloud, Vitasys heeft de specialisten in huis!

 • Installatie: Nieuw Access point of presentatiescherm, Vitasys verzorgt alle IT installatie!

 • Managed Services: Onze IT-diensten in 1 vast bedrag per maand schaalbaar en flexibel

 • IT-Support: Alle IT-vragen van uw medewerkers naar de Vitasys Helpdesk.

Een betrouwbare partner met meerwaarde

Wij helpen het onderwijs graag doelen te bereiken, beter te worden en te groeien.

Ons team

Ons team is samengesteld uit professionals met brede kennis en ervaring. Vanuit onze thuisbasis in Zwaagdijk-Oost, helpen we u graag bij het inrichten en beheren van uw IT-omgeving

Ruime ervaring

We hebben ruim 25 jaar ervaring in de onderwijs sector. Maar blijven investeren in de toekomst. Met onze klanten zijn we altijd op zoek naar de beste oplossing voor uw situatie.

Advies

Ons advies begint bij de klant. Om op maat een advies te geven en mogelijkheden te bieden voor uw school. We willen graag weten wat uw school drijft, waar u heen wilt en wat uw missie en visie is.

Duurzaam

Samen met onze klanten en partners nemen we bewust stappen richting een wereld met duurzame automatisering. Maakt u  en de school duurzame keuzes? We delen graag onze ideeën.

Wat onze klanten zeggen:

Iwan Sombroek:
Centrummanager | Playing for Success Alkmaar

Fijn zo’n maatschappelijk betrokken partner als Vitasys.

Rogier van Dijk:
Directeur | Kindcentrum op de Elft

Vitasys helpt ons op professionele wijze onze Google Workspace omgeving te beheren. De kundige helpdesk staat vlot ter beschikking. De gehoste back-up oplossing geeft zekerheid dat de data altijd beschikbaar blijft.

Mark de Groot:
Regiomanager | Stichting Noppes IJmond

We hebben de eerste circulaire laptop inmiddels in gebruik en de gebruiker is zeer tevreden. Ziet er top uit en werkt dus ook super.