Vitasys @Wings of Change 2018

VITASYS 15 JAAR!

Op vrijdag 12 oktober 2018 was het zover; Vitasys vierde haar 15 jarige bestaan! Een mooie aanleiding voor een uitstapje met alle collega’s en hun partners. Daarom hebben we op die zonnige vrijdagmiddag met ons gezelschap een bezoek gebracht aan Roofvogelopvang ‘Wings of Change’ in Andijk. Zij combineren de opvang van roofvogels met de zorg voor het welzijn van kinderen en volwassenen met een beperking of met speciale behoeftes. Door deze mensen onder begeleiding samen te laten werken met de roofvogels, helpt ‘Wings of Change’ zowel roofvogels in nood als mensen uit een kwetsbare doelgroep! Dit doen ze onder het motto: ‘Samen. Met elkaar, voor elkaar.’ Een adagium dat zeker ook van toepassing is op Vitasys.

Tijdens deze middag hebben we kennis mogen maken met Rambo. Deze bijzondere Steenuil is enige jaren geleden door de politie weggehaald uit een situatie die niet veilig was voor hem. Toen Rambo binnengebracht werd bij ‘Wings of Change’, verkeerde hij fysiek en mentaal in zeer slechte conditie en heeft hij een lang revalidatieproces moeten doorlopen. Inmiddels is Rambo gelukkig weer behoorlijk opgeknapt, al zal hij nooit meer in staat zijn om in de vrije natuur rond te vliegen. Om het mooie en belangrijke werk van ‘Wings of Change’ te ondersteunen, heeft Vitasys Rambo geadopteerd.

Na een rondleiding over het indrukwekkend mooie terrein van ‘Wings of Change’ en een show waarin de roofvogels de glansrol vervulden, hebben we het feest voortgezet in Bierbrouwerij Radboud te Medemblik. In deze sfeervolle ambiance hebben we diverse soorten bier kunnen proeven en genoten van heerlijke tapas. We hebben genoten en kunnen terugkijken op een dag met een gouden randje; stralend weer, hartverwarmende ervaringen en vooral; de mensen zonder wie we dit feest niet hadden kunnen vieren! Collega’s en partners: dank jullie wel!