Westfriese Uitdaging en Vitasys brengen circulaire economie naar het West-Friese bedrijfsleven

Een inspirerende discussie en workshop maakten duidelijk dat er in West-Friesland een levendige belangstelling is voor circulair ondernemen: een economie waarbij niets wordt weggegooid, waarbij afval juist wordt gezien als een grondstof voor hergebruik of nieuwe producten.

Circulair ondernemen is hot, is van deze tijd, is succesvol met samenwerking, vernieuwing en vindingrijkheid. Het werd allemaal overduidelijk tijdens een bijeenkomst die de Westfriese Uitdaging organiseerde samen met Vitasys, het West-Friese IT-bedrijf dat al jarenlang zijn nek uitsteekt op gebied van duurzaamheid en innovatie.

Vertegenwoordigers van bedrijfsleven en tal van organisaties kwamen naar het IVN gebouw in het Streekbos in Stede Broec om tijdens diverse speeches en een workshop te ervaren hoe ze kunnen inspelen op circulair ondernemen. WFU-voorzitter Tom van Roon memoreerde dat de West-Friese Uitdaging feitelijk een voorloper is van circulaire economie: ,,Spullen die het bedrijfsleven niet meer nodig heeft komen dankzij de WFU bij tal van verenigingen, instellingen en organisaties. Vorig jaar hadden we meer dan tweehonderd van die matches.’’

Danny Verdonk van Vitasys vertelde hoe het IT-bedrijf op tal van manieren bezig is met duurzaamheid en daarvoor een programma voor de komende jaren heeft uitgezet.
Hij schetste hoe er in het bedrijfsleven nog tal van kansen liggen om met circulair ondernemen duurzaamheid te bereiken en afvalstromen volop te benutten. Roelof Marchal vertelde met diverse voorbeelden hoe zijn bedrijf de Toekomst Groep, ook al volop met de businessmodellen van de toekomst bezig is.

WFU manager Renate van der Laan constateerde na afloop, dat WFU en Vitasys op een doeltreffende manier met deze bijeenkomst in de ‘ West-Friese week van de circulaire economie’ er in zijn geslaagd om bedrijfsleven en instellingen te overtuigen dat circulaire economie kansen biedt waarmee geld te verdienen is.

 

 

 

 

 

 

 

16 mei 2019 | Circular Economy Booster
IJgenweis Streekbos/ IVN Bewerken
Veilingweg 21, 1611 BN Bovenkarspel  |  Vitasys i.s.m. Westfriese Uitdaging

Kijk hier terug.