VR

VR

Virtuele werkelijkheid
Virtuele werkelijkheid of schijnwerkelijkheid simuleert een omgeving via een computer om een gebruiker via diverse zintuigen onder te dompelen in een ervaring.
Het volledige potentieel van Virtual Reality tot leven brengen
met de krachtigste draagbare VR-pc ooit gemaakt.
Nu kunt u met VR werken, demonstreren of trainen, zonder verstrikt te raken in kabels.
Ervaar high-end performance VR, zelfs bij de meest veeleisende simulaties.
Hoogstaande verwerkingskracht in combinatie met de nieuwste high-fidelity grafische kaart,
helpen verstoorde frames voorkomen, waardoor u in VR kunt werken zolang u wilt.
Profiteer optimaal van het potentieel van de HP Z VR, door gebruik te maken van de
meegeleverde hulpmiddelen. Met het meegeleverde Docking station verandert u de Backpack
snel in een high powered desktop om uw gecreëerde content te beoordelen en te valideren.
Volledig virtueel wereldmodel
Matterport levert 3D- en VR media oplossingen voor uiteenlopende industrieën.
Recent bouwden zij het eerste end-to-end media platform waarmee gebruikers kunnen ontwerpen, wijzigingen aanbrengen, navigeren en bouwen op digitale representaties van echte locaties. Matterport, opgericht in 2011, heeft als visie het creëren van een volledig virtueel model van de wereld die de manier waarop mensen en industrieën omgaan met fysieke ruimtes ingrijpend verandert.
Ongekende mogelijkheden
Deze unieke technologie biedt ongekende mogelijkheden voor tal van toepassingsgebieden. Denk aan klanten van makelaars die op elk moment van de dag een woning kunnen bezichtigen via hun mobiel, tablet of computer.
Architecten en binnenhuisarchitecten – Na het inscannen van een pand of omgeving, zijn de afmetingen tot op de millimeter nauwkeurig bekend. Met een programma als AutoCad kun je aanpassingen maken in het 3D-model. Bouwbedrijven kunnen potentiële klanten uitgevoerde projecten laten zien of een ‘voor-en-na’ situatie tonen. Defensie kan een bestaande omgeving van overal ter wereld virtueel nabootsen en gebruiken voor trainingsdoeleinden. Verzekeraars kunnen nauwkeurig schades door water of brand in kaart brengen. Politie kan een plaats delict in 3D vastleggen zodat rechercheurs er indien nodig naar terug kunnen keren. Retail kan fysieke winkels virtueel maken en aan de producten labels hangen die naar de webwinkel leiden. Toerisme, Musea, Horeca Bezoekers krijgen vooraf een goede indruk van wat ze kunnen verwachten bij een bezoek. Educatie Studenten leren omgaan met 3D scannen en werken met 3D objecten en kunnen locaties overal ter wereld in 3D bekijken. Jachtwerf Klanten kunnen met één druk op de knop jachten die te koop staan bezichtigen.