Vitasys laat dromen cliënten uitkomen

Van Frankrijk tot Mexico; cliënten van WilgaerdenLeekerweideGroep aan de Kwartellaan in Enkhuizen werden door Vitasys getrakteerd op een bijzondere beleving. Gewoon vanuit hun vertrouwde omgeving.

𝐕𝐢𝐭𝐚𝐬𝐲𝐬 𝐥𝐚𝐚𝐭 𝐝𝐫𝐨𝐦𝐞𝐧 𝐮𝐢𝐭𝐤𝐨𝐦𝐞𝐧
Middels onze VR-bril, met hierop speciaal geselecteerde content, lieten wij verschillende belevingsdromen uitkomen. Deze dromen waren eerder ingezonden door cliënten t.b.v. de Droomwedstrijd i.s.m. VrijetijdsbestedingNH en de Westfriese Bibliotheken. Het onmogelijke werd mogelijk gemaakt.

𝐌𝐨𝐨𝐢𝐞 𝐖𝐞𝐬𝐭𝐟𝐫𝐢𝐞𝐬𝐞 𝐁𝐞𝐮𝐫𝐬𝐯𝐥𝐨𝐞𝐫 𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡

Als maatschappelijk betrokken bedrijf, nemen wij elk jaar deel aan de Westfriese Beursvloer. Een initiatief waarin organisaties een hulpvraag in kunnen dienen waarmee ze vervolgens gekoppeld worden aan een bedrijf dat ze hiermee kan helpen. WilgaerdenLeekerweideGroep plaatste een verzoek om wereldse wensen van cliënten met een beperking op een passende manier in vervulling te kunnen laten gaan.

In eerste instantie vonden de cliënten het vooral heel spannend.
Amy: “Mijn droom was een bezoek brengen aan Disneyland Parijs. Geen idee wat ik moet verwachten. Ik heb wel eens een eenvoudige VR-bril opgezet die je kon koppelen aan je telefoon. Dat stelde niet zoveel voor, dus ik ben heel benieuwd.”

Na het gereedmaken van de Vive Focus 3 bril kon het droomavontuur beginnen. Van de Eiffeltoren in Frankrijk door naar paragliden in Mexico om vervolgens te zwemmen met dolfijnen, een ritje in een van de vijf beste achtbanen te maken, te wandelen in Disneyland Parijs en daarna terug in eigen land een optreden van Jan Smit bij te wonen.

Gerhard: “Dit gelooft natuurlijk niemand, dat we dit allemaal even hebben beleefd.”

Een hele hoop Wow’s, Wauw’s, gegiechel, verwondering, een klein beetje spanning en vooral veel ontspanning bracht de bijzondere Virtual Reality beleving met zich mee.

Nicole: “De achtbaan vond ik echt te spannend. Daar moest ik wel even van bijkomen. Achtbanen vind ik leuk, als ze maar niet over de kop gaan. Gelukkig mocht ik daarna nog even naar Disneyland. Dat was geweldig, daar werd ik gelukkig weer helemaal rustig van.”
Amy: “In het echt zou ik ook nooit in zo’n achtbaan gaan, maar nu durfde ik het wel aan.”

De cliënten hebben gezamenlijk ontzettend genoten van deze indrukwekkende magische middag met een lach. Ze waanden zich echt even in een andere wereld. “Dit is goed te zien aan te lichaamsbewegingen. Ze gaan er helemaal in op”, aldus gedragsdeskundige Roos Deen.

Amy: “Leuk dat je ook de dromen van anderen kunt zien op het scherm en het daarna zelf mag uitproberen. Zo kunnen we allemaal meegenieten.”
Lizzy: “En een goede oplossing om het met de VR-bril te doen. Het voelde écht alsof ik in de lucht zat. Dat had ik niet verwacht. Ik ben heel blij dat mijn droom toch nog is uitgekomen.”

De cliënten zullen hier nog lang over napraten!

𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐝𝐫𝐨𝐦𝐞𝐧

Wilt u meer weten over hoe VR ook op uw zorginstelling ingezet kan worden om dromen te laten uitkomen?

Stuur ons een mail voor de mogelijkheden.