Vitasys en Schoolpoort werken samen

 

 

 

Vitasys zoekt altijd naar de meest optimale oplossingen voor het onderwijs en zo kwamen wij in contact met Schoolpoort, het meest complete digitale portfolio voor PO, V(S)O, S(B)O én MBO!

In Schoolpoort werken leerlingen vanuit digitale portfolio’s gericht aan verschillende leerdoelen. De leerkracht volgt de ontwikkeling van leerlingen vanuit een digitaal rapport en handelt formatief. Via de LMS-module (Leer Management Systeem) zet de leerkracht de weekplanningen of vakoverstijgende arrangementen, gekoppeld aan vaardigheden klaar.

Schoolpoort is daardoor zéér geschikt voor project- en thematisch onderwijs voor onderwijsinstellingen op alle niveaus. Schoolpoort heeft koppelingen met o.a. Microsoft, Google en Entree Federatie. Kortom; één open platform dat aansluit op iedere school en dat je zelf kunt samenstellen. Schoolpoort bevat zelfs een ouderportaal en een volgsysteem. Schoolpoort helpt om hybride en online leren makkelijker te maken.

 

Individuele leerpaden

In het onderwijs verzamelen leerlingen veel data en documenten. Het verwerken en bewaren daarvan kost leerkrachten veel tijd. Schoolpoort verzamelt en verwerkt deze informatie. Samen met de Vrije Universiteit (VU) ontwikkelde Schoolpoort een platform waarmee je individuele leerlijnen kunt aanleggen voor iedere leerling. Hierbij wordt rekening gehouden met de kern- en tussendoelen en het beschikbare lesmateriaal.

 

Eén platform voor PO, V(S)O, S(B)) én MBO

Schoolpoort is een cloud platform voor zowel PO, V(S)O, S(B)O én MBO. Schoolpoort is geschikt voor ieder schooltype; dus of je nu een Montessori-, Dalton-, IPC of Jenaplanschool bent; Schoolpoort past in alle situaties. Het idee voor een digitaal portfolio ontstond in 2014, de insteek is om de overdracht van gegevens van een leerling van school-naar-school te helpen verbeteren. Door middel van een digitaal portfolio wordt de leerling namelijk zélf eigenaar van zijn eigen data en kan deze dat meenemen van de ene naar de andere school.

 

 

 

Meer weten over Schoolpoort? Neem dan contact met ons op via educatie@vitasys.nl of bel naar 0228-594 080.