Vitasys aangewezen als agent voor innovatieve laserscanner van Leica Geosystems

Automatiseringsbedrijf Vitasys uit het Noord-Hollandse Zwaagdijk-Oost, start vanaf heden met de verkoop van Leica Geosystems in Nederland. Vitasys heeft de kleinste en lichtste laserscanner van Leica Geosystems in haar assortiment opgenomen. De  Leica BLK360,

De BLK360 laserscanner maakt een gedetailleerde voorstelling van de werkelijkheid mogelijk via een 3D-model. Hierdoor verliest de gebruiker geen tijd meer met het handmatig opmeten en uittekenen van bestaande situaties. Dit revolutionaire meetinstrument levert data van hoge kwaliteit. Deze wordt geprojecteerd op één uiterst nauwkeurige puntenwolk. De BLK360 laserscanner is de kleinste en lichtste in zijn soort en eenvoudig te bedienen.

Gebruiksvriendelijk en interoperabel.
Deze kleine en gebruiksvriendelijke laserscanner wordt in de bouw vaak gecombineerd met ReCap 360 PRO software die de gescande data in real-time filtert en registreert. De gegevensoverdracht gebeurt draadloos en op afstand. Met de BLK360 kan de gebruiker objecten zoals gebouwen en installaties scannen in hoge, standaard en lage resoluties.

Hoogwaardige virtuele tour
In combinatie met Matterport’s 3D-reality capture-technologie, geeft de Leica BLK360 opvallend goede resultaten. Een hoog gebruiksgemak, real-time visuele feedback van Matterport. Het bespaart op kostbare tijd van nabewerking. Het gebruik van losse foto’s van wisselende kwaliteit die op de bouwplaats zijn genomen behoort tot het verleden.

De complete omgeving van de bouwplaats is nu gebundeld tot een hoogwaardige virtuele tour. De bezoeker kan een wandeling maken alsof hij persoonlijk aanwezig is op het project. Met de Leica LK360 kan de gebruiker de verschillende stadia van een project eenvoudig vastleggen. Bijvoorbeeld om de voortgang te bewaken of om potentiële klanten het opgeleverde project te laten ervaren in VR.

Over Leica Geosystems
Leica Geosystems creëert al 200 jaar totaaloplossingen voor metingen en landmeten voor professionals over de hele wereld. Dankzij haar toonaangevende producten en innovatieve oplossingen, vertrouwen professionals op Leica Geosystems voor geografische meetwerkzaamheden. Uit onder meer de luchtvaart, defensie, de bouw en de industrie .

Voor meer informatie:
Jasper van den Klooster, VR Specialist, Vitasys
Telnr: 06-46626165
Email: jasper@vitasys.nl