Virtueel op schoolreisje met Google Expeditions

Mensen onthouden 10% van wat ze lezen, 20% van wat ze horen en zien, 75% van wat ze ervaren en 90% van zelf doen. Deze cijfers tonen aan hoe waardevol VR voor het onderwijs kan zijn, want een les in VR is een ervaring die je de rest van je leven bijblijft.  

Recent was, in het kader van de Corona omstandigheden, in het nieuws dat je via Google in 3D dieren de huiskamer binnen kan halen. Met Google Expeditions kan dit echter al veel langer en daarnaast is het ook in de klas zeer goed in te zetten.

Google Expeditions is een app die gratis door iedereen te downloaden is op vrijwel elke telefoon of tablet. Meer dan 900 locaties zijn te bezoeken in VR en ook in AR zijn er al meer dan 100 expedities beschikbaar. Bekijk een levensechte dinosaurus midden in het klaslokaal of ga virtueel op bezoek in de Tweede Kamer, het Oude Egypte, het ISS Spacestation of zelfs in het menselijk lichaam. 

Speciaal voor het gebruik van deze app met de hele klas heeft Vitasys de Google Expeditions kist ontwikkeld. Zo kan een leerkracht als echte tourguide alle leerlingen meenemen op schoolreisjes over de hele wereld, zonder daarvoor de klas te hoeven verlaten. Vitasys is de enige, door Google erkende, leverancier van deze kist in Europa. 

De Expeditions Kist bestaat uit een stevige aluminium kist die aan de binnenkant is voorzien van beschermingsmateriaal waarin een tablet en smartphones worden geschoven. Hierdoor zijn deze optimaal beschermd zodat de kist veilig opgeborgen of getransporteerd kan worden. De tablet wordt gebruikt door de leerkracht, die hiermee exact kan zien wat de leerlingen op dat moment zien. Elke expeditie is voorzien van informatie voor de leerkracht en biedt suggesties met vragen die gesteld kunnen worden aan de klas. De telefoons zijn net als de tablet verbonden met de bijbehorende router zodat het schoolnetwerk niet onnodig wordt belast. Door de telefoons in de meegeleverde robuuste VR-brillen te schuiven, kunnen de leerlingen deze veilig en stootvast gebruiken. 

Met behulp van Google Tour Creator kunnen leerlingen vanaf groep 6 ook zelf virtual reality-tours maken. Gebruik afbeeldingen uit templates, Google Street View of laat de leerlingen foto’s maken met de 360 graden camera uit de kist (*optioneel). Een leuk presentatiemiddel voor het afronden van projecten! 

Interesse in de Google Expeditions of benieuwd naar een demo? Neem contact met ons op via 0228-594 080 of mail naar educatie@vitasys.nl