Google Expeditions: Laat uw leerlingen virtueel een kijkje nemen in de Tweede Kamer!

Met Google Expeditions kunnen u en uw leerlingen een virtuele excursie maken naar bijzondere locaties overal ter wereld. Zo is het sinds kort mogelijk om de Tweede Kamer of Schiphol virtueel te bezoeken.
Google heeft in 2016 de Google Expeditions gelanceerd. Door middel van een mobiele telefoon en een Virtual Reallity (VR) bril.  Met de Expeditions app die is geïnstalleerd kun je virtueel op stap zonder het klaslokaal te verlaten. De docent selecteert de bestemming en de hele klas gaat daar vervolgens virtueel naartoe. Met de 360 graden 3D afbeeldingen kijken de leerlingen rond op de geselecteerde locatie. Ze krijgen van de docent uitleg en achtergrondinformatie bij wat ze zien.
Google Expeditions maakt het voor docenten mogelijk om computergebruik nog verder in hun lessen te integreren. Abstracte concepten komen in 3D tot leven. De leerlingen krijgen een breder inzicht in de wereld buiten het klaslokaal. Stimuleer op laagdrempelige wijze de nieuwsgierigheid van uw leerlingen over de wereld om hen heen. Breng ze met de Google Expeditions naar plekken waar ze anders niet snel zullen komen.
De Google Expeditions App is gratis beschikbaar voor Android en iOS,. Voor klassikaal gebruik heeft u de officiële Expeditions kist nodig. Deze set met geschikte toestellen,
VR-brillen, router en één tablet zijn te huur of te koop bij Vitasys.


Vitasys is gespecialiseerd in digitale oplossingen voor het onderwijs.
Onze adviseurs kennen het onderwijs als geen ander en blijven voortdurend alert op de nieuwste ontwikkelingen. Zij spreken de taal van docenten én systeembeheerders en weten wat er van hen gevraagd wordt.
Maak een afspraak met een van onze adviseurs; u kunt ons bereiken op 0228 59 40 80.


Hierbij de link naar deze blog >