Tips voor thuiswerken en thuisonderwijs

In deze tijden doen we graag wat we kunnen om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Onderstaand een aantal tips voor thuiswerken of thuisonderwijs.

Zowel Google als Microsoft biedt een tool waarmee het eenvoudig is om contact te onderhouden met collega’s en leerlingen via een chatfunctie. Het maakt niet uit in welke omgeving u werkt, met beiden uitgevers kunt u chatten en/of video bellen met uw collega’s. Dit gaat allemaal over het internet.

Google Hangout Meet
Bij Google betreft het de applicatie Hangout Meet. De geavanceerde functies zijn gratis beschikbaar voor alle G-Suite gebruikers. Met Hangout Meets kun je online vergaderingen opnemen en kunnen tot 250 mensen aan een Hangout deelnemen. Dit is onder andere een mooie manier om afstandsonderwijs toe te kunnen passen. Verder kunnen tot 100.000 G-Suite gebruikers aan een livestream deelnemen. Deze functies zijn in ieder geval tot 1 juli gratis beschikbaar.

Microsoft Teams
Microsoft biedt een gratis probeerversie van zes maanden aan van Microsoft Teams. Ook Teams is een dienst voor videobellen, vergaderen en chatten. In Teams kunnen medewerkers van een bedrijf verschillende kanalen aanmaken waarin zij via chatberichten overleggen en bestanden uitwisselen. In de premiumversie van de app kunnen klanten ook online- en videovergaderingen inplannen. Een aantal van de premiumfuncties waaronder het plannen van videoconferenties is nu ook in de gratis versie beschikbaar.

Afstandsonderwijs
Google heeft onlangs een afstandsonderwijs trainingspakket gelanceerd. Verder zien zij hoe onderwijsleiders ideeën uitwisselen en ondersteuning geven via de Google for Education Groups. Bekijk alle tips op de Google blog voor inspiratie en ideeën en dien ook meteen je eigen ideeën en best practices in voor andere leerkrachten. Daarnaast is er veel trainingsmateriaal te vinden op hetTeacher Center.

IT-beheerders kunnen de Chromebooks van hun school snel en veilig zo instellen zodat de Chromebooks met de leerlingen mee naar huis kunnen. Chromebooks kunnen via de Google Admin Console eenvoudig op afstand ingezet en beheerd worden. Beheerders kunnen bijvoorbeeld de toegang van beheerde apparaten beperken of zo instellen dat ze ‘Buiten Schooluren’ met persoonlijke accounts kunnen inloggen. Ook kunnen beheerders URL-blacklists gebruiken om content beperkingen in te stellen en ervoor te zorgen dat studenten zich ook buiten de schoolmuren aan hetzelfde beleid houden als binnen het klaslokaal.

Niet voldoende Chromebooks of laptops beschikbaar voor thuisonderwijs of thuiswerkers? Vitasys denkt graag met u mee in de vorm van bijvoorbeeld huurdevices.

Uitgeverij Onlineklas
Vanwege het Coronavirus hebben de in Basispoort samenwerkende uitgeverijen en Onlineklas alles in het werk gesteld om thuis leren te faciliteren. Normaal gesproken is niet alle software voor leerlingen vanuit huis toegankelijk en bepalen scholen zelf of leerlingen thuis (verder) mogen werken met software. Zolang de maatregelen rondom het Coronavirus van kracht zijn, kunnen nu ook alle basisscholen die geen klant zijn bij Onlineklas gratis gebruik maken van de portal.
In het kader van deze uitzondering heeft Onlineklas ook bij alle scholen tijdelijk de Microsoft/Google module geactiveerd en het persoonlijk leren menu. Met deze modules kunt u eenvoudig thuis inloggen en met het ‘gepersonaliseerd menu’ kunt u per leerling specifieke software of koppelingen klaarzetten. Om thuis in te kunnen loggen verwijzen wij u graag naar dit bericht. Nog geen Onlineklas gebruiker? Mail ons op educatie@vitasys.nl.

Inspiratie voor afstandsonderwijs
Meester Sander – Houdt een actuele blog bij met daarin alle informatie die hij online tegenkomt omtrent dit onderwerp. De blog wordt continu geupdate

Kennisnet – Biedt een stappenplan voor lesgeven op afstand

KlasseStudent – Het is hun doel om het niveau van het onderwijs in Nederland te verhogen door het inzetten van ambitieuze studenten. Dit doen ze onder andere met de UitvalvrijeSchool, huiswerkklas en examentrainingen. Zij willen scholen de komende 3 weken kosteloos helpen om het onderwijs op afstand voort te kunnen zetten. Op dit moment hebben al 350+ KlasseStudenten te kennen gegeven hierin te willen bijdragen en op afstand klaar te staan om uw leerlingen te helpen met hun lessen, huiswerk en vragen.

Squla – Met Squla kunnen kinderen spelenderwijs vrijwel ieder vak leren. Deze methode is getest en helpt dagelijks vele kinderen. Tijdens schooltijden zijn alle spellen gratis te spelen.

Heeft u vragen over thuiswerken of heeft u onze hulp nodig? Wij zijn bereikbaar via 0228-594080.

Per e-mail kunt u ons voor Educatie bereiken op educatie@vitasys.nl en voor alle overige sectoren op info@vitasys.nl.