Supporttip 8: De beste VR-ervaring

Onze servicedesk staat uiteraard voor je klaar om alle vragen te beantwoorden. Maar ook preventief helpen we onze eindgebruikers graag op weg. Wij zien dat Virtual Reality steeds meer wordt ingezet door bedrijven en scholen. Als innovatief IT bedrijf is dit voor Vitasys genoeg reden om ook support tips te bieden voor dit mooie medium. Met de volgende tips, willen je helpen je VR ervaring zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Reisziekte/Motion sickness
Gebruik je Virtual Reality, dan houd je je zintuigen feitelijk voor de gek. Je ogen zien iets anders dan de werkelijkheid. Als bewegingen die je in VR maakt niet synchroon lopen met de werkelijkheid, dan is dat veelal de oorzaak van motion sickness. Zorg ervoor dat de computer waar je VR headset op draait snel genoeg is om in de VR bril minimaal 90 frames per seconde weer te geven.

Oefening baart kunst
Sommige mensen hebben sneller last van motion sickness dan anderen. Het is mogelijk om tolerantie op te bouwen door beetje bij beetje de tijd die je in VR doorbrengt te verlengen, maar direct te stoppen als je voelt dat je misselijk wordt.

Rustig aan
De ene VR ervaring is de andere niet. Kies voor een rustige ervaring om aan VR te wennen, in plaats van een snelle arcade shooter, of achtbaan.

Roomscale
Voor een VR ervaring die zo levensecht mogelijk is, heb je dankzij roomscale de vrijheid om je binnen een afgebakende ruimte 1 op 1 te bewegen in VR. Het is belangrijk deze ruimte van tevoren goed in kaart te brengen om ongelukken te voorkomen.

Een goede voorbereiding
Zorg tot slot voor een goede voorbereiding. Laad de accu’s van je controllers op. Maak de lenzen van de headset schoon. Eet en drink vooraf voldoende (helpt ook bij voorkomen motion sickness).

Voor meer informatie kun je contact zoeken met onze Servicedesk.