Support tip 1: Veilig surfen over het internet

Onze servicedesk staat uiteraard voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Maar ook preventief helpen we onze eindgebruikers graag op weg. Morgen is het de Dag van de Computerveiligheid en in het kader hiervan een tip over veilig surfen over het internet.

Iedereen maakt gebruik van het internet en het is van belang dat iedereen dit veilig doet. Belangrijk hierbij is te zorgen dat de browser die u gebruikt altijd up-to-date is. Hieronder de te ondernemen stappen per browser. Zorg ervoor dat de browser die u gebruikt altijd up-to-date is.

  • Internet Explorer en Edge houdt u up-to-date door Windows updates te draaien via de instellingen.
    Klik op ‘start’ > klik op het ’tandwiel’ (instellingen) > klik op ‘Bijwerken en beveiliging’ en zorg dat u alles binnen heeft wat hier beschikbaar is, klik eventueel op de knop ‘Naar updates zoeken’ Let op! Elke tweede dinsdag van de maand komen nieuwe updates uit.
  • Chrome Browser krijgt de updates eigenlijk altijd direct binnen. Stel dat u een matige internetverbinding heeft, bijvoorbeeld metered connection (datalimiet verbinding), dan is er ook manier om handmatig te updaten.
    Klik rechts boven op de 3 puntjes > ga naar ‘help’ > klik op ‘Over Google Chrome’. Direct gaat hij kijken of er updates zijn. Als er staat ‘Google Chrome is up-to-date’, hoeft u niets meer te doen
  • Firefox controleren doet u door op ‘help’ te klikken en vervolgens op ‘Over Firefox’. Direct gaat hij kijken of er updates zijn. Hij zal nieuwe updates installeren en wanneer hij up-to-date is, zal er staan ‘Firefox is up-to-date’

Voor meer informatie kunt u contact zoeken met onze Servicedesk.