Steun vanuit New Mobility Foundation voor (O)V-Reizen App

Al enige tijd zijn we bezig met een heel bijzonder en noodzakelijk project, dat we nu eindelijk kunnen delen; De (O)V-Reizen App.

Een App die, door middel van Virtual Reality training, mensen met een licht verstandelijke beperking, mensen met een psychosociale beperking en statushouders/AMV’rs leert om zelfstandig te kunnen reizen met het openbaar vervoer. Dit idee is ontstaan uit het afstudeeronderzoek van Joke de Haan en in samenwerking met Danielle Eerenberg van MAZE Subsidies zijn we sinds begin dit jaar keihard aan het werk om deze mooie droom werkelijkheid te maken.

Een grote stap hierin was een bijdrage op diverse vlakken vanuit de New Mobility Foundation en afgelopen woensdag was het eindelijk zo ver en mochten we ons idee voor het bestuur van dit fonds pitchen. Naast Joke, waren collega’s Patricia Mollet en Jasper van der Klooster hiervoor naar Den Haag afgereisd. En niet voor niets! De NMF heeft aangegeven dat ons project bijdraagt aan de doelstellingen die zij nastreven, namelijk het bestrijden van ‘mobiliteitsarmoede’ voor kwetsbare groepen in de samenleving, en dat ze ons daarom graag ondersteunen. Wij zijn hier enorm dankbaar voor en zijn heel trots op het team dat hier zo hard voor gewerkt heeft!

In het bijzonder een grote dank aan Steven van Eijck, Jan Peter Balkenende, Olaf de Bruijn, Geert-Jan Baan en Margot Lindemulder van de NMF. Maar natuurlijk vooral ook aan Joke de Haan, Danielle Eerenberg en ons top developers team Erik ter Wee en Erik Welling!

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van dit initiatief? Stuur dan een mail naar ovreizen@vitasys.nl, dan sturen wij u periodiek een update van de ontwikkeling.