Cultuur & Techniek LAB op 17 april 2019 – CreativiTijd

Cultuur en Creativiteit wordt steeds belangrijker binnen het onderwijs. Onze kinderen hebben speciale competenties nodig om straks te dealen met klimaatverandering, voedselschaarste en het opraken van grondstoffen. Hierin is samenwerking essentieel.

Ook techniek en ICT kunnen een rol spelen bij de ontwikkeling van deze creativiteit. Dit vraagt een samenwerking tussen de ICC’er en ICT’er binnen het onderwijs. Hiervoor heeft Vitasys zich aangesloten bij het educatie evenement van Cultuur Primair op 17 april 2019.

Samenwerken aan goed onderwijs.

Uitnodiging: Cultuur & Techniek LAB 2019
Thema: ????????????
Locatie: Theater de Vest, Alkmaar
Tijd: 15.00 – 18.00 uur
Voor: leerkrachten, directies, ICC en ICT

Tijd om buiten de kaders te denken en te doen. Aanmelden voor het (gratis) evenement: educatie@vitasys.nl

De Vest verandert die middag in een creatief LAB, waar gewerkt wordt aan:
* Cross-overs tussen cultuur & techniek.
* Het creatief inzetten van aanwezige digiborden en hardware/software
* Tijd winnen met digitale techniek.

Waarom NU?
De tijd is rijp om onderwijs anders te organiseren. De maatschappij van morgen vraagt daar om. Nieuwe vaardigheden en nieuwe organisatievormen.

Rondom cultuur kan in veel thema’s en vakgebieden lesstof gerangschikt worden. De uitdaging is om dat ook met Wetenschap & Techniek te verbinden. Dat vergroot de relevantie van cultuureducatie en maakt duidelijk wat de toegevoegde waarde van cultuur kan zijn.

Tijdens het Cultuur- & TechniekLAB van 17 april 2019 creëren we daar speelse perspectieven voor. Er is een podium voor de cultuurmarkt en de (analoge en digitale) techniek. We tonen in samenwerking met diverse partijen mogelijkheden in de vorm van informatie, werksessies, presentaties, gesprekken en proeven met als belangrijkste pijler CreativiTIJD.

‘Tijd’ blijkt een belangrijke factor in het onderwijs. Door hoge werkdruk is er vaak te weinig tijd en ruimte in hoofden en agenda’s. De oplossing zit in een palet aan mogelijkheden en ook daar biedt (digitale) techniek nieuwe kansen. Met de functionaliteiten en werkwijze van de Culturij 2.0 hebben we een krachtig instrument om expertise en ervaring te verbinden.

Oproep:

  • Wie heeft of kent praktijkvoorbeelden van cross-overs tussen cultuur & (digitale) techniek?
  • Wie werkt nu al aan creativiteit met inzet van (digitale) techniek?
  • Wie heeft concrete vragen, of constructieve ideeën die nog niet zijn uitgevoerd?

Stuur ze per omgaande naar info@cultuurprimair.nl  of educatie@vitasys.nl

Alvast aanmelden voor het evenement: educatie@vitasys.nl