Uw duurzame printomgeving

Bij Vitasys staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Ook op het gebied van Managed Print Services worden partners geselecteerd die streven naar het hoogste niveau om het milieu te beschermen en de gezondheid en veiligheid van medewerkers en maatschappij te waarborgen.

Circulatie van verbruiksmaterialen
Vitasys loopt voorop om samen met onze relaties de circulaire economie daadwerkelijk te realiseren. Wij vragen onze relaties om lege verbruiksmaterialen te retourneren waarna wij deze op een verantwoorde wijze laten recyclen.

Duurzaamheid verhogen
Door uw printinfrastructuur te rationaliseren en u te helpen bij het veranderen en controleren van het printgedrag, helpt Vitasys u de productie van afval en het energie- en papierverbruik te verminderen.
Oude generatie multifunctionele printers verbruiken relatief veel energie, zelfs in de slaapstand. De nieuwe generatie apparaten gebruikt minder energie door af te drukken met energiezuinige toners en intelligente fixeertechnologie. De interne energiehuishouding in moderne printers is sterk verbeterd waardoor er aanzienlijk minder energie wordt verbruikt bij het printen en in de slaapstand. Daarentegen starten de nieuwste multifunctionele printers sneller op vanuit de slaapstand.

HP PageWide technologie
HP heeft de afgelopen jaren een kostenverlagend printtechnologie ontwikkeld met een zeer positief effect op duurzaamheid. Deze op inkt gebaseerde technologie is afkomstig uit de high-end digital press van HP. Deze beproefde technologie uit de grafische markt is sinds 2013 ook beschikbaar voor HP multifunctionele printers voor de kantooromgeving. Het heeft een revolutie veroorzaakt op zowel de MVO-impact van printing (energiereductie van wel 84% en een CO2-reductie van 55%) als op de Total Cost of Ownership.

HP PageWide systemen hebben een zeer laag energieverbruik en afvalproductie ten opzichte van traditionele toner gebaseerde printers. Door het gebruik van gerecycled plastic tijdens het productieproces realiseert HP een besparing van 54% op de fossiele brandstoffen en 75% op water. De kleinere supplies zorgen daarbovenop voor minder verpakkingsafval en voor minder transport.
Omdat er aanzienlijk minder bewegende onderdelen zitten in een HP PageWide printer ten opzichte van een laserprinter met traditionele tonertechnologie is het onderhoudsinterval drastisch lager en draagt daarmee bij aan een hogere uptime.

De nieuwste afdrukapparatuur verbruikt minder energie, heeft lagere exploitatiekosten, een fors lagere impact op het milieu en biedt de optimale integratie met de IT infrastructuur voor beheer en logistiek.

Neem met ons contact op voor een duurzame printomgeving die past bij uw doelstellingen op het gebied van MVO.

Voor wie wij werken