HEADER Leica BLK360

Leica Geosystems

Leica Geosystems creëert al 200 jaar totaaloplossingen voor metingen en landmeten voor professionals over de hele wereld. Dankzij haar toonaangevende producten en innovatieve oplossingen, vertrouwen professionals uit onder meer de luchtvaart, defensie, de bouw en de industrie op Leica Geosystems voor geografische meetwerkzaamheden.Vitasys heeft de kleinste en lichtste laserscanner van Leica Geosystems, de BLK360, in haar assortiment opgenomen.

Voor wie? Architecten, ingenieurs en professionals in de bouw gebruiken pointcloud-bestanden om het BIM (Building Information Model) te maken.

BIM is een digitaal model van een bestaand en/of verwacht bouwproject waaraan informatie is gekoppeld. Naast de geometrie kunnen bijvoorbeeld ook het te gebruiken bouwmateriaal (gewapend beton, metselwerk), kosten, de grootte van een uitsparing voor een raamkozijn en het verloop van de leidingen in het BIM model  worden geplaatst. Deze informatie in de BIM kan aan verschillende zaken worden gekoppeld, zoals fasering, functies, constructieve sterkte, specifieke verbinding met omringende objecten, enzovoort.

Het gebruik van een BIM in diverse fasen van een project voorkomt fouten en helpt cruciale beslissingen te nemen. Kosten als gevolg van constructiefouten – vertegenwoordigen 5 tot 13% van de omzet van de bouwsector. Dat verklaart de waarde van nauwkeurige pointcloud-bestanden in deze sectoren. Naast de bouw zijn nog tal van toepassingen denkbaar zoals politie die een plaats delict vastlegt, of een verzekeraar die geleden schade gedetailleerd vastlegt.

“Het gebruik van een BIM in diverse fasen van een project voorkomt fouten en helpt cruciale beslissingen te nemen”.

Leica BLK360 tablet image

Klein van formaat, groots in precisie. De Leica BLK360 is een volwaardige Laserscanner met een nauwkeurigheid van 4 mm op 10 meter. Door de compacte maat en gebruiksvriendelijkheid kan iedereen met deze scanner overweg.