HEADER Leica BLK360

Leica Geosystems

Leica Geosystems creëert al 200 jaar totaaloplossingen voor metingen en landmeten voor professionals over de hele wereld. Dankzij haar toonaangevende producten en innovatieve oplossingen, vertrouwen professionals uit onder meer de luchtvaart, defensie, de bouw en de industrie op Leica Geosystems voor geografische meetwerkzaamheden.Vitasys heeft de kleinste en lichtste laserscanner van Leica Geosystems, de BLK360, in haar assortiment opgenomen.

Voor wie? Architecten, ingenieurs en professionals in de bouw gebruiken pointcloud-bestanden om het BIM (Building Information Model) te maken.

BIM is een digitaal model van een bestaand en/of verwacht bouwproject waaraan informatie is gekoppeld. Naast de geometrie kunnen bijvoorbeeld ook het te gebruiken bouwmateriaal (gewapend beton, metselwerk), kosten, de grootte van een uitsparing voor een raamkozijn en het verloop van de leidingen in het BIM model  worden geplaatst. Deze informatie in de BIM kan aan verschillende zaken worden gekoppeld, zoals fasering, functies, constructieve sterkte, specifieke verbinding met omringende objecten, enzovoort.

Het gebruik van een BIM in diverse fasen van een project voorkomt fouten en helpt cruciale beslissingen te nemen. Kosten als gevolg van constructiefouten – vertegenwoordigen 5 tot 13% van de omzet van de bouwsector. Dat verklaart de waarde van nauwkeurige pointcloud-bestanden in deze sectoren. Naast de bouw zijn nog tal van toepassingen denkbaar zoals politie die een plaats delict vastlegt, of een verzekeraar die geleden schade gedetailleerd vastlegt.

“Het gebruik van een BIM in diverse fasen van een project voorkomt fouten en helpt cruciale beslissingen te nemen”.

Leica BLK360 tablet image

Klein van formaat, groots in precisie. De Leica BLK360 is een volwaardige Laserscanner met een nauwkeurigheid van 4 mm op 10 meter. Door de compacte maat en gebruiksvriendelijkheid kan iedereen met deze scanner overweg.

 

Leica BLK360

Een nieuwe, eenvoudige manier
om de werkelijkheid vast te leggen.

Leica BLK360

Snel
Maak en werk ter plekke met een pointcloud wanneer u maar wilt.

Draagbaar
Deze kleine, lichtgewicht scanner past in een draagtas, zodat u waar en wanneer dan ook kan scannen.

Gebruiksgemak
Scannen met één druk op de knop. Uw scans worden automatisch geregistreerd in een app op uw iPad.

Cloud Connectivity
Synchroniseer met de cloud en werk nog beter samen aan de hand van uw laser scan data.

Compleet
Leg uw project vast in gemeten data en 360 foto’s in één project.

Leica BLK360 specificaties

Om de BLK360 te bedienen en er (letterlijk) uit te halen wat erin zit, heeft u software nodig.

Leica Cyclone Register 360

Leica Cyclone is de enige oplossing die organisaties alles levert om puntenwolkgegevens toe te voegen aan hun proces. In tegenstelling tot andere fabrikanten van scanners levert Leica efficiënt de gehele set aan projectbenodigdheden; zodat de winstgevendheid van uw organisatie gewaarborgd is.

 

Autodesk Subscription

Het meest gebruikte pakket om pointcloud bestanden te importeren, bekijken en bewerken. Met Autodesk Recap Pro mobile bedient u de scanner vanaf uw iPad Pro, om het vervolgens met de desktop-versie te importeren.
Gebruik Revit om uw project te plannen, ontwerpen, bouwen, en managen.

 

Matterport Cloud Subscription

Wanneer u de BLK360 gebruikt op het Matterport platform, kunt u verbluffende resultaten behalen. Doordat u gebruik maakt van het geautomatiseerde proces van Matterport, bespaart u veel tijd op nabewerking. Meer informatie over Matterport vindt u in onderstaand artikel.