Google for Education Classroom training

Google for Education

Google is één van de pioniers in digitale onderwijsondersteuning.
Met miljoenen gebruikers wereldwijd, is G Suite for Education dan ook hét platform voor Cloud-gebaseerd werken.


Dit gratis pakket voor het onderwijs bevat onder meer de toepassingen zoals Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Gmail, Agenda en Google Drive. De mogelijkheid om op een eenvoudige manier snel samen te werken maakt G Suite for Education zo uniek.

Documenten kunnen door meerdere gebruikers tegelijk worden bewerkt en worden altijd automatisch in de Cloud opgeslagen.


Dankzij online opslag kunnen documenten altijd en overal gelezen en bewerkt worden en met behulp van Google Documenten zijn nieuwe bestanden zo aangemaakt. Doordat leerlingen ze met elkaar kunnen delen zodat samenwerken ook heel makkelijk wordt. Zelf heb ik mijn map met instructiefilmpjes met mijn leerlingen gedeeld, zodat zij ze thuis kunnen bekijken.
Google Classroom is wat mij betreft een onderwijstoppertje. Om het te kunnen gebruiken heb je een Google Apps for Education-account nodig en juist die combinatie maakt de Classroom tot een veelzijdige toepassing. Het zorgt voor een krachtige digitale omgeving waarin kinderen plaats- en tijdonafhankelijk kunnen leren. Ze hebben toegang tot productiviteitstools als Gmail en Agenda, en vooral het integreren van Drive blijkt een fantastische toevoeging.

Google for Education