Geef eenvoudig uitvoering aan uw MVO-beleid met het Vitasys Duurzaam Basis Assortiment!

Met gepaste trots presenteren wij u ons Duurzaam Basis Assortiment. Zoals u wellicht weet, heeft Vitasys maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Dit komt niet alleen tot uiting in onze bedrijfsvoering, ook onze advisering, dienstverlening en ons assortiment zijn hierop gericht.

Een nieuw onderdeel binnen ons MVO-beleid is de invoering van het Duurzaam Basis Assortiment. Dit assortiment is samengesteld uit artikelen die voldoen aan de criteria van de meest gehanteerde keurmerken en certificaten op het gebied van milieu en veiligheid binnen de IT.
Bij het uitvoeren van uw eigen MVO beleid, denkt u misschien niet direct aan IT-gerelateerde processen. Toch valt hier wel degelijk winst te behalen. Want door artikelen te kiezen uit dit assortiment, voldoet u automatisch en heel eenvoudig aan een aantal belangrijke doelstellingen uit uw MVO beleid. Met het Duurzaam Basis Assortiment heeft u naast een prijs/kwaliteitskeuze, ook een MVO/Duurzaamheidskeuze op artikelniveau.
Andre Hundman, DGA van Vitasys: “Naast dat wij zoveel mogelijk ons eigen MVO steentje willen bijdragen, krijgen wij steeds vaker de vraag om mee te denken over hoe onze klanten ‘handen en voeten’ kunnen geven aan hun MVO beleid. Ging het advies tot voor kort nog over het reduceren van het stroomverbruik en de zo groen mogelijk geproduceerde hardware, tegenwoordig vragen klanten of we onze producten met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal kunnen leveren om de handling bij de klant te beperken. Onze oplossingen hiervoor gaan verder dan alleen een MVO beleid. De hele interne logistiek en planning van de klant worden efficiënter, waardoor hun kosten naar beneden gaan.”
De geselecteerde keurmerken voor ons Duurzaam Basis Assortiment zijn:

  • Energy Star: Dit label wordt toegekend aan apparaten die topprestaties leveren op het gebied van energie-efficiëntie.
  • IT Eco Declaration: De IT ECO Declaration geeft informatie over het milieu in combinatie met bepaalde producten of productgroepen. De verklaring is vrijwillig, maar wordt gecontroleerd door een derde partij. Het brengt een aantal criteria van internationale eco-labels samen. De verklaring beantwoordt de meest gestelde vragen van consumenten en vormt daarom een belangrijke bron van gestandaardiseerde en vergelijkende productinformatie op het gebied van het milieu.
  • Declaration of Conformity: De conformiteitsverklaring, afgegeven door de fabrikant van een CE gemarkeerd product, is een van de pijlers waar de rechtmatigheid van de CE markering op rust.
  • REACH: REACH is een Europese verordening over de productie van – en handel in – chemische stoffen. Het beschrijft waar bedrijven en overheden zich aan moeten houden. REACH staat voor: Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van CHemische stoffen.
  • RoHS: Deze richtlijn geeft de beperkingen aan met betrekking tot het gebruik van lood, kwik, cadmium, hexavalent chromium, polygebromeerde bifenolen en polygebromeerde difenylether in bepaalde elektrische en elektronische apparatuur die wordt verkocht op de Europese markt.
  • EPEAT: Electronic Product Environmental Assessment Tool is een Amerikaans keurmerk op computers, beeldschermen en laptops, met drie milieu niveaus: Brons, Zilver en Goud. EPEAT garandeert dat een apparaat zuinig is en aan belangrijke milieueisen voldoet.
  • Product Safety: Verklaart dat het product aan betrouwbaarheidseisen en wetgeving voor veiligheid voldoet.