Duurzame en milieubewuste ondersteuning gemeente Hoorn

Al enige tijd mag Vitasys deel uitmaken van een mooi project van de gemeente Hoorn. Zij zochten een regionaal maatschappelijk betrokken organisatie die, ten gunste van armoedebestrijding, gebruiksklare laptops aan haar inwoners/statushouders kon leveren. Dit onder de voorwaarde dat dit op een zo duurzaam mogelijke wijze gebeurt.

Voor veel mensen die in armoede leven of voor statushouders is de aanschaf van een laptop niet mogelijk, dit zorgt voor ongelijke kansen in de samenleving. Zonder laptop is het lastig om digitaal te communiceren met de overheid, familie en je mogelijk volgende werkgever. Nu zijn de mensen weer in staat om een e-mailadres aan te maken en digitaal met de buitenwereld te communiceren.

Kinderen hoeven hun laptop niet meer te delen en kunnen in alle rust hun huiswerk maken en statushouders kunnen online een taaltraining volgen.

 

Vorig jaar zijn we hier mee gestart en sindsdien hebben we maar liefst 269 inwoners/statushouders blij mogen maken met een device.

Dit project voeren wij op een zeer duurzame wijze uit, de devices die worden ingezet zijn niet nieuw.

Het betreft vaak financieel afgeschreven laptops, die nog prima een paar jaar mee kunnen. Bij binnenkomst worden de apparaten getest, trage onderdelen (veelal de harde schijf of accu) vervangen en getest.

Al met al een project waar we trots op zijn!