De week van de Circulaire Economie.

Vitasys heeft in 2019 weer stappen gemaakt op het gebied van duurzaam ondernemen. Het is helaas nog wel zo dat In de IT branche nog veel werk te verrichten is, om het gebruik van met name fossiele grondstoffen te verminderen. Dus wij gaan in 2020 door op het ingeslagen pad om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.

Hoe wij dat doen …

 

Vitasys doet kritisch onderzoek naar haar leveranciers.
Daaruit is ons gebleken dat HP serieus bezig is met duurzaam ondernemen. Dit uit zich inmiddels in product lijnen die in hoge mate modulair gebouwd zijn en dus relatief eenvoudig klaar te maken zijn voor hergebruik na de initiële gebruikers-cyclus van (meestal) 3 jaar. Circular Computing is een bedrijf die dergelijke re-manufacturing processen uitvoeren waarna de laptops weer inzetbaar zijn voor een volgende gebruikscyclus.

HP gives Circular Computing the big thumbs up !

 

 

Bij Vitasys kunt u deze producten al bijna 2 jaar kopen, maar ook huren of leasen (DAAS). Vitasys kan na afloop van de huur/lease periode, laptops retour nemen om deze via Circular Computing weer gebruiksklaar te laten maken voor een volgende gebruiksperiode. Dit kan nu ook met nieuw gekochte laptops!

Zelfs als deze producten niet meer geschikt zouden zijn voor professioneel gebruik, dan heeft Vitasys nog andere duurzame alternatieven achter de hand. Denk bijvoorbeeld aan Kringloopwinkels en pas als allerlaatste alternatief aan recycling.

Maar ook een merk als Logitech is serieus bezig met duurzaamheid: “Bij Logitech, is duurzaamheid niet een modewoord of een nabeschouwing. Het is een zeer bewust gekozen principe dat wij betrekken bij alles wat we doen.” Dit gaat dus een stuk verder dan alleen maar gerecycled materiaal gebruiken voor verpakkingen. 

 

Vitasys doet kritisch onderzoek naar zichzelf

Als gevolg hiervan zijn er samenwerkingen opgezet met bedrijven die producten als digi-borden en professionele printers, retour nemen om deze een tweede (of derde) “leven” te bezorgen. Deze service bieden wij onze klanten ook aan, als de spullen niet bij ons ingekocht zijn.

Vitasys kijkt ook naar haar wagenpark, dit bestaat nu nog voornamelijk uit wagens met een standaard verbrandingsmotor, echter deze zullen bij “vervangingsnoodzaak” worden vervangen voor bijvoorbeeld elektrische voertuigen. Hiervan rijdt inmiddels de eerste al op de weg.

Onze focus op Remote-Beheer-Service van niet alleen werkplekken maar ook servers en netwerk-infrastructuur, is mede een gevolg van de duurzaamheidsdoelstelling bij Vitasys. Een goede bijkomstigheid is dat het ook voor de klant een duurzame oplossing is.

Wij zijn ook actief aan het sturen op minder (of zelfs geen) gebruik van retail verpakkingen bij producten. Reduceren!

 

Vitasys gaat door met verduurzamen, doet U mee ?

 

Vitasys, U, wij, automatisering.