Cloud STOP-motion

Met Cloud STOP-motion maak je eenvoudig stop-motion animaties op elk modern apparaat! Leuk om te gebruiken in de klas en zo de leerlingen hun eigen tekenfilm te laten maken.

Wat zijn stop-motion video’s?

Stop-motion is een filmtechniek waarbij er per frame een figuur/voorwerp een fractie verandert met dezelfde achtergrond. Door de frames daarna achter elkaar af te spelen lijkt het alsof het figuur/voorwerp uit zichzelf beweegt.

Wie kent ze niet?
Nijntje, Loeki de Leeuw, Buurman & Buurman en Wallace & Gromit zijn allemaal bekende voorbeelden van deze techniek. 

Cloud STOP-motion biedt de mogelijkheid om eenvoudig zelf aan de slag te gaan. Doormiddel van een overzichtelijke interface is het eenvoudig om geluidseffecten, muziek, tekst en andere media toe te voegen. Heb je deze zelf niet zijn er genoeg media effecten om toe te voegen vanuit de inbegrepen bibliotheek. Voeg geluidseffecten of spraakwolken toe en deel je creatie als mp4 bestand.

De applicatie werkt via een browser op praktisch alle apparaten waaronder de populaire Chromebooks. Omdat alles in de Cloud opgeslagen wordt hoeft niets geïnstalleerd te worden en zo kun je makkelijk op meerdere devices met hetzelfde project aan de slag. Door groepen aan te maken kunnen leerlingen samenwerken, zowel in de klas als vanuit huis.

Aanmelden?
Scholen kunnen een gratis account aanmaken met de mogelijkheid om onbeperkt leerlingen en leerling groepen aan te maken. Er is gratis 2GB opslag beschikbaar maar voor de echte creatievelingen is er de mogelijkheid om (via Vitasys) extra opslag capaciteit aan te schaffen.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. educatie@vitasys.nl