Bas Koeten Racing kiest voor Fortinet

Industrie: Automotive

Over Bas Koeten Racing

Je kunt wel stellen dat Bas Koeten Racing zo ongeveer behoort tot de Oranjes van de racerij. In hun eigen woorden tekent het bedrijf voor: ‘Topprestaties voor coureurs en hun crew in laagdrempelige, hoogwaardige autosport.’ De in het West-Friese Westwoud gevestigde MKB-onderneming, levert high-tech en volgens specificatie getunede raceauto’s aan klanten over de hele wereld. In vrachtwagens worden de auto’s voor de eigenaar of diens coureur naar beroemde circuits over de hele wereld getransporteerd. Van Assen, Zandvoort en Francorchamps, tot Portugal, Barcelona, Texas en Dubai. Ook op het circuit zelf zorgen de engineers ervoor dat alles goed draait. Het doel: die felbegeerde eerste plek of het podium bemachtigen. En eeuwige roem natuurlijk.


Case overzicht

Bas Koeten Racing werkt met materialen waaraan zeer hoge eisen worden gesteld. Kwaliteit is dan ook key voor deze business. Zo kunnen ze met hun apparatuur in luttele seconden een wiel verwisselen en kunnen ze dankzij de expertise en ervaring van hun engineers de prestaties van een auto tot in de finesses finetunen. Vrijwel alle apparatuur die de engineers gebruiken zijn hi-tech en veel daarvan hebben een online verbinding nodig. Denk alleen al aan het uitlezen van motortechnische prestaties van de raceauto’s, maar ook het monitoren van de bandenspanning en de uitstootwaarden. Ook security is een essentieel binnen alle bedrijfsprocessen van Bas Koeten Racing.


Vraag van de klant

In de 15 jaar dat Bas Koeten Racing bestaat is het bedrijf flink gegroeid. Zowel in het aantal cliënten als qua personele bezetting. Het bestaande netwerk volstond niet meer om alle noodzakelijke functionaliteiten te ondersteunen en om veilig te kunnen werken. Om te garanderen dat de gebruikte apparatuur altijd optimaal en veilig presteert, is Vitasys gevraagd een oplossing te bedenken waardoor er altijd en overal op een veilige manier gewerkt kan worden.


De oplossing

Als oplossing heeft Vitasys geadviseerd te kiezen voor een Office 365 omgeving zonder een eigen server, firewall en managed wifi. Daarbij is gebruik gemaakt van de Fortigate 60E Firewall, FortiAP en Network monitoring van Fortinet. Met behulp van de Fortigate kan het hele netwerk worden gemonitord en gemanaged. Door het verdwijnen van de lokale servers is het monitoren en beheren van het gebruikers verkeer moeilijker geworden. Fortinet biedt met Fortinet Network Monitoring mogelijkheden om dit te sturen.


Voordelen voor de klant na implementatie

Met behulp van de gekozen oplossing heeft het bedrijf geen server meer nodig. De firewall creëert een veilig netwerk waarmee, virussen, vreemd gedragende patronen en/of ongewenst gebruiksgedrag wordt tegengegaan. Een Virtual Private Netwerk biedt hierbij de mogelijkheid om overal ter wereld veilig toegang tot het netwerk te verkrijgen. Op circuits is het altijd een strijd om bandbreedte. Internet is duur en of te beperkt aanwezig. Een goede verbinding is dan een voorsprong op de concurrent. De firewall voorkomt dat ongewenste gasten in het systeem kunnen komen. In de renstal van Bas Koeten Racing is alles opnieuw bekabeld en biedt het ondersteunende managed-wifi gereguleerd toegang. Wifi geeft binnen het bedrijf bewegingsvrijheid. Wanneer het Wifi-signaal laag is, wordt er automatisch overgeschakeld naar andere access-points, die een beter signaal of een minder drukke bezetting kennen. De Fortinet oplossing maakt goed zichtbaar hoe het dataverkeer verloopt en hoe dit verkeer eventueel beter gestuurd kan worden, zonder tussenkomst van een server.


Duurzame stroomvoorziening
Voor haar stroomvoorziening maakt het bedrijf gebruik van zo’n 750 zonnepanelen die via omvormers 215.000kWh per jaar aan elektriciteit opleveren. Genoeg om 72 huishoudens van energie te voorzien . Een deel van deze duurzaam opgewekte stroom wordt via het energienet geleverd. De omvormers zijn allemaal gekoppeld aan het netwerk dat ook dit proces monitort en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt. Hiermee geeft Bas Koeten Racing aan dat autorace en duurzaamheid kunnen wel degelijk hand in hand gaan.


De oplossing in één oogopslag:
Hardware
  • Fortinet Fortigate 60E
  • Fortinet Fortiswitch 124E en 108E
  • Fortinet FortiAP 221E
  • Nieuwe bekabeling
Software
  • Microsoft Office 365
  • Forticliënt Fortinet Network Monitoring

Meer weten?
Kijk op www.fortinet.com