Noppes tekent vijf jaar bij

Noppes tekent weer voor vijf jaar bij voor uitdagend IT-project met Vitasys en HP

Mark de Groot – regiomanager IJmond, Noppes:
“Een mooi voorbeeld van een samenwerking die verder gaat dan de branches MKB en ICT”


Industrie: MKB

Doel: Het vernieuwen en opnieuw inrichten van de IT-omgeving van Noppes en het uitbreiden van de host capaciteit.

Benadering: Een oplossing creëren die aansluit bij de zakelijk behoefte van Noppes, maar ook bij hun ambitie met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen.


IT-uitdagingen:

  • Op dit moment is het mogelijk om overal vandaan via een RDP verbinding naar de terminal server te verbinden via het RDP protocol. Dit is niet veilig meer en moet worden aangepast zodat alleen gebruikers die beschikken over een Forticlient straks nog verbinding kunnen maken via een SSLVPN.
  • De bestaande Fortigate (Firewall) vervangen door een nieuw model.
  • Installatie nieuwe management server.
  • Sharepoint omgeving inrichten.

 


Overzicht van de case: Noppes is een kringloopwinkel-keten met ongeveer 150 gebruikers. Doordat Noppes is gegroeid van 8 naar 16 vestigingen, biedt de huidige omgeving van 1 host onvoldoende opslagruimte. Daarom gaat Vitasys deze capaciteit uitbreiden door het bouwen van een clusteromgeving. Het cluster wordt geplaatst in een datacenter bij Solcon in Dronten. Een clusteromgeving is een bewezen stabiele en betrouwbare oplossing voor het MKB.


Uitdaging: Door de groei en afhankelijkheid van Noppes van ICT is voldoende opslagruimte voor data belangrijker geworden. De winkels van Noppes zijn soms 7 dagen per week open en dit vraagt om meer ondersteuning.


Oplossing: Het bouwen van een hybride omgeving (server gecombineerd met Office365).

Op dit cluster gaat een RDS farm draaien (een aantal terminal servers) om hun kassapakket goed te laten werken over de vestigingen heen. Dit zal zoveel mogelijk met Windows Server 2019 worden gedaan. Ze gaan ook gebruik maken van Office365 (Office365 E3) voor de advanced users en Office365 E1 voor de lichtere gebruikers. Hierbij wordt ook een mooie SharePoint omgeving voor Noppes gebouwd. De oplossing is zo stabiel mogelijk opgezet en er zijn zoveel mogelijk passende carepacks toegevoegd, aangevuld met onze monitoring software en ondersteuning tijdens kantooruren.


De oplossing in één oogopslag:

Hardware

  • Noppes gebruikt Thin Pro Clients 520 en 530 van HP
  • Er is gebruik gemaakt van een Hyper-V cluster op HPE servers
  • Elke Hyper-V host heeft elk 2 processoren (12-cores) met 256GB geheugen.
  • De storage heeft 6x 1,2TB opslagruimte, die nog iets uitgebreid kan worden.

 

Software

  • Vitasys Rust (n-Able software). Hiermee kunnen we op afstand de servers onderhouden en actueel houden. Dit zorgt voor een meer proactieve houding naar de ICT omgeving toe, waardoor deze stabieler blijft.

HPE diensten | HPE Carepacks

 Klant aan het woord:
“Onze samenwerking met Vitasys dateert al van voor 2008. In 2010 heeft Vitasys een cloud oplossingen ontwikkeld voor Noppes – iets dat in die tijd nog behoorlijk vooruitstrevend was –  en dat hebben ze heel goed gedaan. Niet alleen financieel-technisch, maar ook met oog voor onze ambitie op het gebied van maatschappelijk verantwoord én duurzaam ondernemen.

Inmiddels zijn we door de groei van Noppes weer toe aan het vervangen van onze IT-omgeving om ervoor te zorgen dat onze kassa’s goed blijven werken in al onze vestigingen. Een dergelijk innovatieproject doen we graag samen met een vertrouwd partner. Vitasys voelt onze behoeften goed aan en speelt hier goed op in. Met name het aspect maatschappelijk verantwoord ondernemen – dat Vitasys zelf ook hoog in het vaandel heeft – nemen zij mee in hun benadering van Noppes. Dit geldt zowel voor het serviceniveau als voor het kostenaspect. Vitasys vaart daarin heel scherp, wat het voor ons mogelijk maakt om met de nieuwste hardware en inrichtingen van HP te werken.

De kunst van het hergebruiken
Onze organisaties, zowel Noppes als Vitasys en HP, hebben ambitieuze duurzame doelstellingen die in elkaars verlengde liggen. De filosofie en ambitie waarmee wij ons als Noppes Kringloopwinkel al twee decennia lang met succes manifesteren, leeft inmiddels meer dan ooit in de samenleving: het streven naar een inclusieve- en circulaire maatschappij. Binnen dit gedachtegoed zijn duurzaamheid en werkgelegenheid onze voornaamste pijlers. Dit doen we door  de hoeveelheid grof huisvuil te beperken door hergebruik ervan te stimuleren. Door de jaren heen hebben we het streven naar hergebruik echt tot een kunst verheven. Zo wordt 53 procent van alle spullen die we ophalen weer verkocht. Die producten krijgen dus een tweede leven. Slechts 15 procent van al het grof huisvuil dat wij ophalen, wordt daadwerkelijk afval. De rest bieden we aan voor recycling. Bovendien bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in onze professioneel opgezette, zonder winstoogmerk werkende kringloopwinkels, de mogelijkheid zich op werkgebied te (her)ontwikkelen.

Innovatie
De duurzame initiatieven die Vitasys ondersteunt sluiten perfect aan bij onze ambities op het gebied van regionaal maatschappelijk ondernemen. Zo nemen zij binnen hun branche, de IT, het voortouw in het stimuleren van hergebruik van laptops. Een innovatief initiatief. Hierdoor hebben Noppes en Vitasys de samenwerkingsbanden recent nog verder aangetrokken. In samenwerking met Vitasys geven wij nu refurbished pc’s een tweede leven door ze te verkopen in de kringloopwinkel. Ditzelfde doen we met Smart Walls uit scholen die vervangen worden. Deze brengen we ook via de kringloopwinkel weer terug in de markt.

Betrokken partner
Heel prettig aan de samenwerking met Vitasys vinden wij hun laagdrempelige manier van samenwerken. Ze zijn heel makkelijk benaderbaar. Dat maakt ook dat je elkaar makkelijk even belt. Je hoeft je niet te schamen voor een vraag en je wordt altijd goed geholpen. De IT-professionals van Vitasys zijn bijzonder creatief in het vinden van de beste oplossingen voor Noppes. Ze voelen zich écht verbonden met Noppes door de jaren heen. Zo kunnen we ook de komende vijf jaar weer vertrouwen op maximale systemen, voor maximale betrouwbaarheid, tegen lage kosten. De verantwoordelijkheid die Vitasys voelt om Noppes 24/7 in de lucht te houden, geeft vertrouwen. Dat maakt Vitasys zo’n fijne partner.”

 

 

 

 

 

Noppes logo

 

 


Mark de Groot
regiomanager IJmond;
Noppes

HP t530 thin client

Ontworpen voor de nieuwe wereld van cloudcomputing

Upgrade uw cloudcomputingomgeving met de HP t530 thin client. De prestaties voorzien in uw huidige wensen en in uw veranderende behoeften in de toekomst.

 

BENUT UW KANTOORRUIMTE BETER
Met een modern, nieuw uiterlijk en een klein formaat legt de HP t530 de lat voor thin client-ontwerp hoger. Meerdere implementatieopties zorgen ervoor dat deze thin client op elke werkplek past.

VOER CLOUDCOMPUTING WORKLOADS EENVOUDIG UIT
De nieuwste AMD-technologie voor thin clients perfectioneert prestaties en efficiëntie en biedt een fantastische pc-ervaring in de cloud.

EEN TOEKOMSTBESTENDIG KANTOOR
Uw migratie naar de toekomst verloopt soepel dankzij heel veel flashopslag, veel geheugen en aansluitopties en meerdere poorten, waaronder USB-C™, ter ondersteuning van de oude en nieuwe randapparaten


 

“Breng uw manier van werken en leven naar een hoger niveau
met de hoogwaardige producten van HP.”

HP is de specialist op het gebied van kwalitatieve en vernieuwende technologie.

Dit merk met en zeer groot assortiment aan digitale apparaten streeft ernaar technologie te maken die voor iedereen,
overal een betere levensstandaard creëert: elk individu, iedere organisatie en alle gemeenschappen overal ter wereld.

Of het om laptops, printers, monitoren of pc-accessoires gaat,
HP is en blijft een merk met producten die verpakt zijn in een stijlvol design en lang meegaan.

 

Casemanager Michael

‘Wij bouwen een netwerk waar u op kan rekenen. Wij maken gebruik van de knowhow en technologie van de beste leveranciers in de markt en koppelen deze aan onze ervaring in de IT-branche. Een ideale combinatie. Wij zorgen dat het werkt en dat het blijft werken.’

Contact opnemen Meer over Michael Klous