Hoe De Nijdra Groep 40% op haar printkosten bezuinigt

Paul Krop engineering en ICT

Je zou tegenwoordig, in dit digitale tijdperk, verwachten dat er steeds minder wordt geprint. Dat klopt voor een deel, maar er blijven genoeg bedrijven over waar nog even dankbaar gebruik wordt gemaakt van het kopieerapparaat als voorheen.

De Nijdra Groep bijvoorbeeld, een toeleverancier van hoogwaardige precisieonderdelen voor de hightechindustrie, verbruikt nog steeds aanzienlijke hoeveelheden papier en inkt. In dit artikel een voorbeeld van hoe Nijdra 40% bespaarde op haar printkosten. “In sommige branches móet je nou eenmaal veel kopiëren”, vertelt Paul Krop van de Nijdra Groep. “Wij maken onderdelen voor precisieapparatuur die bestemd is voor onder meer de scheepsbouw en de medische wereld. Vrijwel alle tekeningen voor apparatuur draaien wij uit en dat zijn er nogal wat. Wij werken met ‘recepten’: schema’s die precies aangeven hoe de apparatuur gebouwd moet worden. Dat zijn behoorlijke lappen papier, soms tot A0 aan toe. Daar is een scherm simpelweg te klein voor. Elke stap moet gecontroleerd worden. Dat gaat nou eenmaal makkelijker als je direct een compleet overzicht tot je beschikking hebt.”

Quickscan door Vitasys
De Nijdra Groep kent drie vestigingen, twee in Middenbeemster en één in Heerhugowaard. In totaal beschikte de organisatie over maar liefst vijfenveertig printers en multifunctionals, waarvan een flink deel sterk verouderd was. “Het werd hoog tijd om ons printerpark tegen het licht te houden”, aldus Paul Krop. “Aangezien wij al goede ervaringen hadden met Vitasys als IT-bedrijf, besloten we nu ook hun visie omtrent Managed Printing eens aan te horen. Hun specialist Marcel van den Berg voerde een quickscan uit en kwam met een heel goed verhaal. In feite heeft hij ons printgedrag in kaart gebracht en daar rolde een heel duidelijk advies uit.” “Natuurlijk is besparen in de breedste zin de belangrijkste reden om het printerpark onder handen te nemen. Dat is sowieso uitstekend gelukt, wij zijn van vijfenveertig printers teruggegaan naar twintig apparaten. Maar minstens zo belangrijk is dat wij nu ons gebruik kennen en ons voorraadbeheer online kunnen bijhouden. Wij weten nu bijvoorbeeld precies hoeveel toner wij verbruiken en wanneer er nieuwe toners nodig zijn. Een derde voordeel van het kiezen voor Vitasys is dat wij ons printerpark nóg beter kunnen integreren met onze automatisering, al onze printers zijn nu aangesloten op het netwerk. Daardoor besparen wij niet alleen fors op onze verbruiks- en onderhoudskosten, wij werken ook een stuk efficiënter, omdat wij online ons printgedrag in kaart kunnen brengen.”

Marcel van den Berg: Printpark integreren loont!

Als Vitasys-specialist Managed Print Services was Marcel van den Berg nauw betrokken bij de samenwerking met de Nijdra Groep. Zijn relaas: “Nijdra beschikte over een wirwar aan apparaten van allerlei fabrikanten. Daardoor was de service te ad hoc en te duur en lagen er veel te grote voorraden ‘supplies’ opgeslagen. Wij hebben het printgedrag geautomatiseerd, nieuwe printers geïnstalleerd en één servicecontract afgesloten. Daarmee maakt Nijdra een enorme economische slag. Los van het duurzame aspect – minder inkt is minder schade – bezuinigt Nijdra nu veertig procent op de totale directe kosten. Bij hetzelfde printgedrag loopt dat op tot 60.000 euro na vijf jaar. Met recht een goede reden voor ieder bedrijf om de printkosten eens goed tegen het licht te laten houden.”

Nijdra

Managed Print Services

Een digitale omgeving bestaat uit steeds meer componenten waarbij afdrukken nog steeds een essentieel onderdeel is. Een omgeving die steeds lastiger is bij te houden en te beheren, dit vraagt om een ideale aansluiting tussen print en automatisering. Nieuwe ontwikkelingen vragen nieuwe kennis. Kennis die u zelf niet altijd in huis heeft.

Wij bieden Managed Print Services waarmee u altijd de vinger aan de pols houdt. Vitasys biedt u tevens meerdere unieke oplossingen waarmee uw printomgeving kan worden beveiligd.

Wij merken dat de vraag naar Managed Print Services sterk toeneemt. Als HP MPS Premier Partner bieden wij het meest brede portfolio met unieke printsystemen waarbinnen duurzaamheid en kostenreductie centraal staan. Vitasys biedt als Managed Print Services specialist bovendien een uniek concept; een eerlijk en transparant afrekenmodel dat een bijzonder voordeligere printomgeving oplevert.

Wij helpen u graag. Neem contact met ons op en samen komen we tot de optimale printomgeving voor uw organisatie.

Lees hier verder >>