Nieuwe locatie Jongerenloket geopend

Vitasys is gevraagd om een oplossing te creëren waarbij de jongeren in een veilige, gecontroleerde en beheerde omgeving gebruik kunnen maken van de internet voorzieningen.
Door het inzetten van de door Vitasys beheerde OpenbareKiosk functionaliteiten, waaronder gescheiden netwerken kunnen de werknemers van het Jongerenloket gebruik blijven maken van de centraal ingerichte werkplek. Dit terwijl de werkzoekende via een Chrome device verplicht wordt om op een verantwoorde manier het internet te gebruiken om bijvoorbeeld vacature sites te kunnen raadplegen of het maken van een sollicitatiebrief.
Indien nodig onder begeleiding van de werknemers van het Jongerenloket.

Algemene informatie JongerenLoket.
Op 19 september verzorgde wethouder Samir Bashara de officiële opening van de nieuwe locatie van het Jongerenloket in Westfriesland. Het Jongerenloket is sinds 1 september gevestigd in de binnenstad op Grote Noord 20 te Hoorn.
Jongeren aan de slag voor het Jongerenloket
Jongeren hebben belangrijke bijdragen geleverd aan het nieuwe Jongerenloket. De afgelopen maanden hebben leerlingen van de praktijkschool WF Hoorn onder begeleiding van hun docent hard gewerkt aan de verbouwing van het voormalige pand van Oilily tot Jongerenloket. Ook het nieuwe logo van het Jongerenloket is gemaakt door een jongere, de 16-jarige Miles Hemming. Hij won de ontwerpwedstrijd die het loket onder Westfriese jongeren had georganiseerd, en won daarmee een training bij het College of MultiMedia. Op 19 september onthulde Miles samen met wethouder Bashara het nieuwe logo.
Miles Hemming onthult samen met Samir Bashara het nieuwe logo van het JongerenloketJongerenloket
Ben jij een jongere tussen 16 en 27 jaar en zit je momenteel zonder werk of opleiding thuis? Dan kun je in Westfriesland terecht bij het Jongerenloket. Jongeren, ouders en/of schoolbegeleiders kunnen zonder afspraak binnenlopen en in gesprek gaan met de medewerkers van het loket. Zij geven je advies over de te nemen stappen en brengen jou in contact met de juiste personen of instanties. Dat kan zijn voor een opleiding, een baan, of in sommige gevallen voor aanvullende hulp. Zodat je straks kunt doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.